fbpx
Subota , 15 Juna 2024

Dodik nakon što je dobio četiri delegata u Domu naroda: “RS više niko neće moći ništa nametnuti”

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik kazao je kako ovom entitetu više niko ništa neće nametnuti nakon što je njegova stranka, SNSD, dobila četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade RS.

SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, RS u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti“, kazao je Dodik.

Najavio je i da će njegova stranka imati deset ministarstava u novoj Vladi RS.

“Na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano je o programu rada nove vlade. SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove.

Ove sedmice sastao sam se s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem. U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva Europske unije za RS, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 ce od Doboja do Vukosavlja.

Sastao sam se i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo.

Otvorili smo i novu zgradu Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima”, zaključio je Dodik.

Pročitajte i ovo

U 26. godini preminuo golman reprezentacije Crne Gore, prije samo 10 dana je oduševio naciju

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) jutros je objavila užasne vijesti jer je preminuo golman susjedne nogometne …