fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Igrači Konyaspora na Grbavicu istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića

Fudbaleri Željezničara večeras na Grbavici igraju prijateljsku utakmicu protiv turskog Konyaspora, a igrači gostujućeg kluba izazvali su dosta pažnje zbog majica u kojima su izašli na zagrijavanje.

Utakmica između Željezničara i Konyaspora počinje u 18 sati, te su igrači oba kluba izašli pola sata pred početak utakmice na zagrijavanje, a u centru pažnje su bili fudbaleri turskog kluba.

Naime, igrači Konyaspora su u zanimljivim majicama izašli na zagrijavanje i izmamili su aplauze s tribina kada su navijači shvatili čiji lik je na njima.

Na majicama u kojima su bili bili igrači turskog kluba je lik rahmetli Alije Izetbegovića, a tu je i zastava Bosne i Hercegovine.

Jasno je da su iz turskog kluba odlučili na ovaj način da pokažu poštovanje prema našoj zemlji, te su uspjeli da izmame ovacije s tribina navijača sarajevskog kluba.

Željezničar će utakmicom protiv Konyaspora da se oprosti od navijača za 2022. godinu, a ponovo će na Grbavici zaigrati na proljeće kada će startati drugi dio sezone u Premijer ligi.

Plavi s Grbavice prvi dio sezone u domaćem prvenstvu zavrišili su na četvrtoj poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Željezničar ima deset bodova manje od lidera Zrinjskog i jasno je da će glavni cilj u proljetnom dijelu sezone biti borba za Evropu.

Što se tiče Konyaspora ovaj klub je već nekoliko godina u samom vrhu turskog fudbala i zaista pruža odlične partije.

Prvi dio sezone Konyasport je završio na također četvrtoj poziciji u Superligi sa 24 boda i ima samo pet bodova manje u odnosu na lidera Fenerbahče.

Također, treba istaći da u dresu ovog kluba igraju nekadašnji igrači Željezničara, Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić, koje će navijači Plavih imati ponovo priliku večeras vidjeti na Grbavici.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života. Preselio …