fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Fojničanin Denis Huseinbašić se odazvao njemačkom selektoru

Potencijalni reprezentativac Bosne i hercegovine Denis Huseinbašić se odazvao selektoru njemačke U21 reprezentacije Antoniju Di Salvu.

Huseinbašić, koji igra u velikoj formi u dresu Kölna, je dobio poziv u U21 reprezentaciju Njemačke za prijateljski susret protiv mlade selekcije Italije 19. novembra, te se odlučio odazvati i priključio se pripremama.

Talentovani 21-godišnji vezni igrač je rođen u njemačkom Erbachu, a iz Nogometnog saveza BiH su u više navrata uvjeravali bh. javnost da bi on mogao uskoro obući dres zmajeva.

No, prihvatanjem poziva u U21 selekciju Huseinbašić je nagovijestio da je sve dalje od naše reprezentacije, ali čak i da zaigra u prijateljskom duelu protiv Italije, neće biti izgubljen za Zmajeve jer bi imao pravo promijeniti selekciju sve dok ne upiše nastup za seniore Njemačke.

Huseinbašić je ove sezone za Köln u osam nastupa postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a veliko priznanje je dobio nedavno kada je izabran za najboljeg u oktobru u bundesligaškoj ekipi.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …