fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

“A sada spektakl” u Skupštini KS: Izetbegović poručila – Neću iznevjeriti!

Sebija Izetbegović, dirketorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu preuzela je mandat u Skupštini Katnona Sarajevo kao zastupnica SDA.

Izetbegović se nakon preuzimanja mandata oglasila za Hayat.ba i objasnila da ne postoji sukob interesa što je direktorica KCUS-a i skupštinska zastupnica.

“Zašto da se odričem mandata? Nema razloga. Tu ne postoji sukob interesa. Neću uzimati paušal za rad u Skupštini KS. Meni je glas dalo 14.724 ljudi. Ne mogu ih iznevjeriti. Mislim da sam zastupnica sa najvećim brojem glasova u ovom sazivu”, kazala je Izetbegović.

Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije BiH, Izetbegović je kao zastupnica osvojila najveći broj glasova, a poslije nje sa nepunih 700 manje osvojila je Arijana Memić iz Naroda i pravde. Ipak najveći povjerenje birača osvojio je Semir Efendić koji je na kraju odbio mandat.

Podsjećamo, u predizbornoj kampanji Izetbegović je najavila da ukoliko bude zastupnica u Skupštini KS to će “biti spektakl i da će svi morati gledati skupštinska zasjedanja“.

Preuzeto sa ba.n1info.com

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …