fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Redžiba iz Kiseljaka, majka dva šehida koja su izgubila život braneći BiH, od države ne može dobiti adekvatan put do svoje kuće

U nastavku prenosimo tekstt o majci koja je izgubila dva sina u agresiji na RBiH, a danas na području općine Kiseljak, gdje boravi, nema advekatan pristup svojoj kući. Da bi na tu temu stvari bile jasnije, pročitajte tekst u nastavku.

Latif i Vahid Klisura su lavovi (šehidi) sinovi Omera Klisure koji je na ahiret preselio još 2013. godine, a Majka ova dva lava, Redžiba Klisura danas živi sama na Rudniku (općina Kiseljak). Žalosno je kazati koliko je puta nadležnima skrenuta pažnja na ovu odgovornost za koju nikad nisu ništa poduzeli po tom pitanju.

Dakle, radi se o mahali koja od magistralnog puta do mekteba ima odrađen asfalt, a tek tristotinjak metara iznad mekteba se nalazi pomenuti put, tačnije planka puta do kuće kako rekoh Majke DVA lava koji su založili svoj život u odbrani najčasnijih vrijednosti.

Ne sumnjam ni sekundu za naše časne lavove, bile su to veličine i gromade koje se nisu bojale dat svoj život Bosni. Koliko Bosna uzvraća, to je sumnja. Sumnja je koliko se obilaze Majke tih lavova, vjerovatno da se redovno obilaze, put do njihovih kuća nebi bio planka, bio bi pozlaćen!

Na žalost, svojim odnosom i postupcima pokazujemo da nismo dostojni njihove žrtve, jer sve anemičnije iskazujemo svoje poštovanje prema njima i onima koji su iznjedrili takve lavove.

Slike su reda radi, puno je gora slika uživo, naročito za one koji autom dolaze!

Svi oni koji su pročitali ovu objavu, iz poštovanja prema onima koji su dali svoj život da bi mi danas mirno živjeli, podjelite nebi li kojim slučajem došlo do ušiju onih koji su dužni ispoštovat odgovornost.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …