fbpx
Subota , 30 Septembra 2023

Nevjerovatan slučaj u SBK: Dogovorila prodaju tri para novih patika za 50 KM, pa oštećenoj poslala pet poderanih patika

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv A.Č. zbog izvršenog krivičnog djela prevare iz člana 294. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Optuženoj se stavlja na teret da je dana 19.04.2022. godine  u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi male vrijednosti  koristeći  prethodno  stranice ,,Facebook“ predstavljajući se kao Nermina Alibegović kada je ostvarila kontakt sa  oštećenom  N. Č. iz Bugojna, i pri tome dogovorila prodaju tri para novih patika koje je trebala oštećena  dobiti  za ukupan novčani iznos od 50,00 KM uključujući i poštarinu,  dovodeći tako  u zabludu oštećenu  da će joj doista poslati  tri para novih patika  koje je oštećena   vidjela  na fotografiji putem razmjene  na stranici ,, Facebok“, te je umjesto dogovorenih novih patika u pošiljku stavila 5  jedinačnih starih  i poderanih patika i cipela i poslala iz Hadžića oštećenoj putem BH pošte u Bugojno, svjesna da dovodi u zabludu oštećenu i da joj lažno prikazuje činjenice  i htjela to, koju pošiljku je oštećena preuzela i  po preuzimanju pošiljke i uplati 50,00 KM radniku pošte, što je evidentirano na priznanici/uplatnici br. BHX EN09406 233 8 BA, ali kada je pošiljku broj EN 0240623382  otvorila, vidjela je da joj  je poslata  stara  i poderana obuća, na koji način je oštetila N. Č. za iznos od 50,00 KM.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju …