DODIK U BEOGRADU: BEĆIROVIĆ ĆE DOPRINIJETI RASPADU BOSNE I HERCEGOVINE I U TOM POGLEDU JA MU SE RADUJEM

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, održao je danas u Beogradu konferenciju za novinare. Iz Medija centra je saopćeno da je tema konferencije “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”.

Na novinarsko pitanj: “Bakir Izetbegović je priznao poraz. Možete li nam reći da li možemo da očekujemo neki narativ sada kada će Bećirević biti član Predsjeništva Bosne i Hercegovine?

Dodikov odgovor: Hoće. Očekujemo gori narativ. To je čovjek koji je napisao knjigu koja kaže da su Srbi izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i na muslimane od Prvog srpskog ustanka pa do danas. To je njegov doktorski pristup Bosnu i Hercegovini. On je jedan lažni doktor, jedana lažna priča, jedna lažna politika. Bakir Iztbegović kakav takav je, a ovaj je još ortodoksniji. Mislim da će on doprinijeti raspadu Bosne i Hercegovine i u tom pogledu ja mu se radujem.

Uzmite njegovu knjigu, pogledajte znači od Prvog srpskog ustanka 1804. godine pa do današnjih dana, kada je napisao knjigu prošle godine on kaže da su Srbi vršili agresiju na njih. Nevjerovatno” – izjavio je Milorad Dodik o Denisu Bećiroviću.