fbpx
Utorak , 29 Novembra 2022

Nakon pogibije tri člana porodice Krstić: Trogodišnja djevojčica otpuštena iz bolnice

Trogodišnja G. K. čiji su roditelji Boris (35) i Marijana (34) te brat Roberto (9) Krstić smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći koja se 24. septembra u večernjim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton, južno od Mostara, otpuštena je iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, potvrđeno je u petak za „Avaz“ iz ove ustanove.

Tragično stradali nadomak kuće

Podsjetimo, djevojčica je s povredama opasnim po život bila hospitalizirana u ovoj bolnici, a kobne večeri je bila s roditeljima i bratom u automobilu Renault Scenic, kojim su se vraćali kući u Ortiješ s jednodnevnog izleta.

Nažalost, njena porodica je tragično stradala nadomak kuće, kada se u njih, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno zabio automobil BMW X5, kojim je upravljao Mate Primorac (46), koji je, također, poginuo.

On je, kako se to do sada iznosilo, nepropisno pretjecao, ali mu to u jednom trenutku, navodno, nije dopuštao vozač automobila Mercedes Mile Doko (31), s kojim je prethodno bio u jednom mostarskom restoranu, te je krenula utrka između njih dvojice.

 

Svom silinom zabio se u Renault Scenic

U kobnom trenutku, Primorac je udario u Mercedes, kao i automobil BMW kojim je upravljao L. Š. (22), a na koncu se svom silinom zabio u Renault Scenic u kojem su bili Krstići.

Iz Tužilaštva HNK, u kojem, zajedno s PU Mostar, provode istragu, u petak su nam kazali da čekaju rezultate brojnih vještačenja koja su naložena te su napomenuli da je riječ o opsežnim aktivnostima, budući da su poduzete sve neophodne mjere i radnje. Po okončanju istrage, kazali su, javnost će biti obaviještena o svemu.

Pročitajte i ovo

Korupcija miriše na janjetinu: Policajac Elvedin od kamiondžija uzimao janjetinu kao mito, nadređeni ga štitili

Policajac Elvedin Džigum iz Bosanskog Petrovca je godinama uzimao novac od vozača kamiona kako bi …