fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Denis Huseinbašić asistirao za pobjedu Kelna nad Borussiom iz Dortmunda

Danas je veliki dan u kratkoj karijeri mladog Denisa Huseinbašića, veznjaka koji je upisao prvu asistenciju u Bundesligi i to za pobjedu Kolna protiv Borussije Dortmund.

Koln je napravio iznenađenje dana savladavši favorizovani Dortmund rezultatom 3:2. U ovoj utakmici na velikoj mapi predstavio se bh. nogometaš Denis Huseinbašić.

Riječ je o 21-godišnjem veznjaku Kolna koji je tek odigrao drugi meč u Bundesligi, ali upisao i prvu asistenciju.

Da stvari budu impresivnije, Huseinbašić je ušao u igru u 70. minuti i onda u prvoj akciji asistirao za Dejana Ljubičića koji je pogodio za 3:1. Do kraja je Dortmund uspio postići jedan gol tako da se ispostavilo da je pogodak Ljubičića bio presudan u današnjem meču.

Asistenciju pogledajte OVDJE!

Mladi Huseinbašić je rođen u njemačkom Erbachu 2001. godine. No, uz njemački, posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine tako da ne bi bilo prepreka da zaigra za Zmajeve u skorijoj budućnosti. Zanimljivo, mladi Huseinbašić zadužio je dres s brojem “osam” što pokazuje da Koln ozbiljno računa na njega nakon što ga je ljetos kao velikog talenta doveo iz Offenbacha.

Kako naša zemlja nema mnogo igrača u “ligama petice” i posebno u takmičenju snažnom kao što je Bundesliga, ne bi bilo čudo da u Nogometnom savezu BiH uskoro obrate pažnju na ovog veznjaka koji može pokriti sve uloge u centralnom dijelu terena.

Denisov otac je Remzija Huseinbašić iz Ostružnice koji je u Njemačku otišao prije rata, a često posjećuje svoj rodni kraj.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …