fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Asmir dr. Karadža nosilac liste Koalicije Država za Skupštinu SBK: Reforme u zdravstvu i ulaganje u turizam, proizvodnju hrane i energije

U Travniku je održano predstavljanje kandidata koalicije Država i kandidata za člana Predsjedništva BiH, prof. dr. Mirsada Hadžikadića.

Skupu su se obratili i Adis Arapović, kandidat za Parlament FBiH i predsjednik stranke Zeleni BiH i Senad Šepić, kandidat za Parlament BiH i predsjednik stranke Nezavisni blok.

Za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, prisutnima su se obratili: Velimir Milicevic i Asmir dr. Karadža. Za Parlament FBiH su se obratili: Elis Sujoldžić i Željko Bobić. Za Parlament BiH se obratio Dino Tica.

Jedan od organizatora i domaćina ovog skupa, Asmir dr. Karadža, nosilac liste Koalicije Država za Skupštinu SBK govorio je o značaju ove vrijednosne i programske koalicije koja u svome programu ima jednak odnos prema svakom dijelu BiH i koja želi ravnomjeran razvoj i ulaganje na svakom pedlju BiH, čime bi puno dobio i SBK, koji je dosad najvećim dijelom zaobilažen od vladajućih stranaka.

“Reforme u zdravstvu koje će osigurati dostupnost najbolje zdravstvene zaštite za svakoga građanina, ulaganje u razvoj turizma, zdrave hrane i energije, gdje naš kanton ima veliki potencijal su vizija i program Koalicije Država i zato sam ponosan da sam na čelu ovog tima za Skupštinu SBK, izjavio je dr. Karadža.

Adis Arapović je napomenuo da je ova koalicija prilika da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljom državom. Naša je dužnost da tu priliku i vrijeme kojeg nemamo na pretek iskoristimo. Pitanje je da li će biti novih prilika.

Senad Šepić je podsjetio da je ova koalicija napisala manifest, prva predstavila kandidata za člana Predsjedništva, napravila zajedničke liste i nakon svega ostala zajedno. To je dokaz iskrene namjere i sposobnosti da vlastite interese ostavimo po strani i uradimo šta je najbolje za zajednicu.

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić je poručio da 2. oktobra 2022. godine nisu izbori, već referendum o budućnosti Bosne i Hercegovine. Ova politička opcija je drugačija od ostalih, ona je istinska alternativa i tzv. “nacionalistima” i tzv. “građanima”. Ona nije interesna skupina, nego je definišu skup principa i ideologija. Na kraju, kandidat za Predsjedništvo BiH Mirsad Hadžikadić je pozvao ljude da podrže promjenu koju istinski donosi i nudi, te da glasaju za sebe, svoju i budućnost svoje djece. “Sada je vrijeme za drugačiju BiH”, kazao je Hadžikadić.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …