fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Bećirović citirao hadis: Najbolji su oni muslimani koji svojim riječima ne vrijeđaju druge muslimane

Kandidat stranaka opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović večeras se obratio na skupu stranke Narod i pravda koji je održan u Sarajevu, tačnije u dvorani na Grbavici.

Između ostalog, Bećirović se tokom govora osvrnuo i na svoj izborni program te je rekao kako je on još predstavljen javnosti u julu ove godine.

“Prvi sam kandidat koji je 3. jula na zajedničkoj konvenciji 11 opozicionih partija predstavio jasno viziju i programske prioritete i ključne stvari koje mislimo uraditi. Nažalost, drugi protukandidati izgleda da nemaju nikakav program. To su pokazali i ranije”, rekao je Bećirović.

Naglasio je kako i dalje ostati čvrsto vezan za program koji se tiče budućnosti Bosne i Hercegovine.

“Ja želim reći da neću odustati od programa kojeg sam ponudio, a taj program je u osnovi ujedinjene ljudi oko životnih pitanja, izgradnju pravedne i socijalne BiH, ubrzani put naše zemlje u NATO i EU. Sada ubacujemo u petu brzinu i idemo punom snagom za zemlju, ljude i državu”, rekao je.

Na kraju tog dijela govora, Bećirović se osvrnuo i na protukandidata Bakira Izetbegovića (SDA) s kojim se sučeljavao u debati koja je održana prije tri dana na Federalnoj televiziji.

“Mnogi me dobronamjerno pitaju zašto u debati na Federalnoj televiziji nisam bio oštriji prema glavnom protukandidatu. Kod nas muslimana, sunita, hanefijskog mezheba, hadisi su i primarni izvor šerijatskog prava. Jedan divan hadis kaže, najbolji su oni muslimani koji svojim riječima i djelima ne vrijeđaju druge muslimane i druge ljude”, zaključio je Denis Bećirović.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …