fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Magdalena Cvjetković – kandidat HDZ-a iz Fojnice za Skupštinu SBK-a

Magdalena Cvjetković,  rođena je 7. 11.1996. godine. Živi zajedno s roditeljima u naselju Drin. Osnovnu školu završila je u Fojnici, a srednju ekonomsku školu u Kiseljaku. Zvanje prvostupnika ekonomije – računovodstva i financija stekla je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gdje je i trenutno na završnoj godini magistarskog studija.

Svoje radno iskustvo započela je kao volonter na stručnom usavršavanju Vlade SBK/KSB, u Poreznoj ispostavi Fojnica u periodu od jedne godine. Nakon toga započinje s radom kao administrativna djelatnica u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići – Fojnica u Gojevićima. Trenutno zaposlena u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba, Zavod Bakovići, kao referent za Javnu Nabavu.

Dugogodišnja je članica HDZ Fojnica, a trenutno je najmlađa vijećnica u sazivu OV Fojnica ispred reda HDZ BiH. Drugi mandat na čelu Mladeži OOHDZ BiH Fojnica, gdje zajedno sa ostalim članovima sudjeluje i organizira razne aktivnosti i događaje u Fojnici, a ponajviše za mlađe populacije.

Obavlja dužnosti tajnice u Zajednici žena  Kraljica Katarina Kosaća OO Fojnica, i glavne tajnica HKD Napredak “Fojnica”.

Svoje političko znanje i iskustvo unaprijedila je završivši i Političku Akademiju HDZ BiH.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …