fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Konakovića na predizbornom skupu uporedili s Kulinom banom, on se zahvalio na tome

Voditeljica predizbornog skupa Naroda i pravde (NiP) u Novom Travniku uporedila je stranačkog predsjednika Elmedina Konakovića sa Kulinom banom. On je prihvatio najavu s velikim oduševljenjem i zahvalio se svima.

“Sada bi da najavim čovjeka koji je sa svojim timom osnovao politički pokret Narod I Pravda … On je borac za modernu, ekonomski jaku i sigurnu BIH u kojoj će jednaka prava uživati svi njeni narodi I građani. On je čovjek koji svakodnevno i na svakom pedlju BiH afirmiše političku aktivnost vraćanja oduzetih prava građana”, rekla je na početku, a zatim se dotakla poređenja lidera NiP-a i bosanskog bana koji je vladao Bosnom od 1180. do 1204. godine.

“Ovo moram spomenuti. Jedan naš sugrađanin i aktivni član NiP-a kaže da ga ovaj čovjek podsjeća na Kulina bana, i to ne samo po visini, već po iskazanoj ulozi lidera i zaštitnika naroda i države. I on to zaista jeste. Lider koji neumorno i nesebično poklanja pažnju svom narodu i koji bez trunke predomišljanja poduzima sve što je u mogućnosti da ovaj narod i državu povede u pravcu prosperiteta, boljeg i pravednijeg života svakog pojedinca na prostoru cijele BiH. Dame i gospodo, molim vas da velikim aplauzom pozdravimo najhrabrijeg i najodlučnijeg političara u BiH”, kazala je mlada simpatizerka NiP-a.Nakon velikog aplauza za mikrofon je stao Konaković te rekao kako je čuo dosta dobrih najava, ali da mu je ova jedna od najljepših.

Inače Konaković predvodi listu za izbornu jedinicu 11 (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo) za Parlament FBiH.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …