fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

FOTO: Izletište na Vladića Vrhu u novom ruhu

Izletište na Vladića vrhu, pred prvomajske praznike zasijalo je u novom svjetlu.

Ovaj prostor Fojničanima ali i brojnim turistima je omiljeno mjesto za izlet a kako bi se svim ljubiteljima prirode omogućio što prijatniji boravak pristupilo se uređenju ovog prostora.

Izletište je uređeno zahvaljujući Općini Fojnica na čelu sa načelnikom Sabahudinom Klisurom te ŠPD Srednjobosanskim šumama.

„ŠPD se i ovoga puta pokazalo kao društveno odgovorna kompanija i ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Vildanu Hajiću ali i upravniku Šumarije Fojnica kao i radnicima koji su bili angažovani na ovim poslovima“-kaže Sabahudin Klisura, načenik općine Fojnica.

Na jednoj od omiljenih lokacija ljubitelja prirode napravljena su dva nova hladnjaka, dva korita, šest stolova s klupama pored kojih se nalaze i ognjišta za roštilj a okolo izletišta je urađena ograda.

Građani na ovom izletištu mogu da borave bez dozvole i saglasnosti, ali poštujući određena pravila, podsećaju iz Općine Fojnica.

S obzirom da je ovo izletište i ranije bilo uređeno ali da je zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca devastirano, iz Općine mole građane da, u cilju da se sačuva ovo izletište, poštuju pravila ponašanja.

Foto:


Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …