fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Vozači, oprez: U SBK-u pojačane kontrole policije povodom početka nove školske godine!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti saobraćaja, i ove godine provode pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine.

Aktivnosti će biti usmjerene na povećanje stepena sigurnosti učenika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom “Sigurna djeca, osigurana budućnost”.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, osnovni cilj ove akcije je poboljšanje stepena sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, koja uključuje i edukaciju učenika u oblasti saobraćajnih pravila, sa posebnim akcentom na opasnosti koje ih očekuju.

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policajaca u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost.

“Pozivamo vozače – vozite oprezno, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz. Molimo roditelje – još jednom upozorite svoju djecu na opasnosti koje prijete u saobraćaju i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole. Građani – prijavite nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti svih učesnika u saobraćaju”, navedeno je u saopćenju MUP-a SBK.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …