fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Teška nesreća u Kreševu: Prikolica puna drva pala na radnike, bore se za život

Foto: Ilustracija

Na šumskom putu u mjestu Kostajnica, općina Kreševo, u ponedjeljak su teško povrijeđena dvojica muškaraca, dok je treći zadobio lakše povrede. Naime, kako „Avaz“ saznaje, do nesreće je došlo kada se na radnike privatne firme iz Kreševa prevrnula prikolica traktora puna drva. Ovu informaciju potvrdili su nam iz MUP-a SBK.

 

Obavljen uviđaj

Kako nam je kazao portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, do nesreće je došlo usljed prevrtanja prikolice traktora, a tom prilikom povrijeđena su trojica radnika, od kojih su dvojica zadobila teške povrede, a jedan lakše.

– U nesreći su teško povrijeđeni vozač traktora I. T. (41) i radnik S. K. (25), dok je S. Š. (24) zadobio lakše povrede. U saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak – naveo je Hodžić.

I. T. i S. K., koji su teško povrijeđeni, prevezeni su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), dok je S. Š. pregledan u Domu zdravlja Kreševo i pušten kući.

 

Teško stanje

Kako „Avaz“ saznaje, I. T. i S. K. nalaze se u teškom stanju. Prema riječima izvora, imaju prijelom kičme, frakturu lobanje, a jednom je amputirana i ruka. Također, prema riječima istog izvora, obojica su trenutno priključena na aparate za održavanje u životu.

Na naš upit, iz privatne firme iz Kreševa kratko su odgovorili da ne daju izjave u vezi s ovim slučajem.

Pročitajte i ovo

Oglasio se brat tragično stradale Amile Šehović

Amil Šehović, brat Amile Šehović, majke koja je preminula istog dana kad i njen sin …