fbpx
Nedjelja , 25 Septembra 2022

Fojničkom Reumalu prijeti zatvaranje, bez posla ostaje 400 radnika

Lječilište Reumal u Fojnici u teškom je stanju, zbog smanjenja obima poslovanja i drugih problema preduzeću koje zapošljava 400 radnika prijeti gašenje. O sudbini Reumala sutra će raspravljati Općinsko vijeće Fojnice.
Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju, stoji u najavi sutrašnje sjednice.

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice. Međutim, nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla.

Uprava Lječilišta Reumal uputila je osnivaču Općinskom vijeću Fojnica, zahtjev za održavanje hitne vanredne sjednice, a ona će se održati u petak, u 10 sati, u sali Općine Fojnica, sa jednom tačkom dnevnog reda:

1. Aktuelno stanje Lječilišta Reumal – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Izvor: Klix.ba

Pročitajte i ovo

Uviđaj i dalje u toku: Žena i dijete poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Mostara

I dalje nema zvaničnih informacija o saobraćajnoj nesreći koja se večeras desila na cesti M-17 …