fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

U Vitezu muškarac provaljivao u porodične kuće, krao zlatni i srebreni nakit, novac…

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Vitez u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno su rasvijetlili tri krivična djela „Teške krađe“.

 

Naime, tokom noći 21/22.08.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno da su od strane NN izvršioca ili više njih izvršena tri krivična djela „Teške krađe“, od kojih su dva djela izvršena u mjestu Nadioci, dok je jedno djelo izvršeno u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez. Navedena krivična djela su izvršena provalama u porodične kuće vlasništvo P.B., M.J. i V.J., u kojima je izvršena premetačina stvari, kojom prilikom je ukradeno zlatnog i srebrenog nakita znatne materijalne vrijednosti, novac u vrijednosti oko 5.700 KM, kao i određeni kućanski predmeti.

Navedenim aktivnostima, uključujući i operativni rad na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela A.S. rođen 1987.godine iz Travnika, koji je lišen slobode i predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

Važno je napomenuti da je određeni dio ukradenih predmeta pronađen u putničkom motornom vozilu koji je koristio osumnjičeni, te da su isti vraćeni vlasnicima.

MUP SBK/KSB

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …