fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
created by Polish

Sjajan završetak turnira u Prokosu: Caffe bar Era/Podastinje pobjednik

Oko 1500 gledalaca je večeras ispratilo finalno veče Malonogometnog turnira u Prokosu.

Atmosfera je dovedena do usijanja sa intoniranjem himne i bakljadom uoči finalne utakmice.


Četvrtoplasirana ekipa turnira je ekipa Merdani, a treće mjesto je osvojila ekipa Sajmir/Agro Murta.

U finalu su se susrele ekipe Zamm Sarajevo i Caffe bar Era/Podastinje. Iako je ekipa Caffe bar Era bila ogroman favorit uoči finala jer u svojoj ekipi imaju i tri reprezentativca BiH, ekipa Zamm Sarajevo je odlično parirala tokom većeg dijela susreta. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0 za Caffe bar Era, a u drugom poluvremenu su povisili rezultat na 2:0. U tim trenucima ekipa Zamm Sarajevo kreće na sve ili ništa te imaju nekolicinu izglednih prilika, ali je sve bilo završeno kontranapadom ekipe Caffe bar Era koji postižu treći gol i za konačni rezultat od 3:0.

Fojničkim privrednicima su uručene zahvalnice na sponzorstvu turnira, a nagrade najboljim ekipama su uručili direktor Lječilišta “Reumal” Alija Mukača, načelnik Sabahudin Klisura te ministar Salkan Merdžanić.

Načelnik Klisura i ministar Merdžanić su se obratili prisutnim te iskazali sreću i zadovoljstvo velikim brojem prisutnih, ali i radost što Fojnica ima jedan ovakav turnir.

Treba podsjetiti da je opština Fojnica na čelu sa načelnikom u saradnji sa ministrom Merdžanićem najzaslužnija za izgradnju i izgled terena u Prokosu.

Poslije uručenih nagrada ekipama, uručene su i nagrade za najbolje pojedince:

Najperspektivniji igrač Kerim Salihović,

Najbolji golman Mirsad Kozlić

Najbolji strijelac Samir Gosto

Najbolji igrač Nermin Kahvedžić.

Na kraju, posebno treba pohvaliti organizacioni odbor turnira na čelu sa predsjednikom MZ Prokos Mirsadom Klisurom i Jasminom Merdžanićem koji su najzaslužniji što je turnir prošao u odličnoj atmosferi i još boljoj organizaciji.

U nastavku pogledajte fotografije s turnira…

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …