fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Naše gore list: Emir Hrnjić – akademski direktor i predavač na Nacionalnom univerzitetu Singapura

Tokom bilateralne radne posjete Singapuru, gdje se ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, sastala sa visokim zvaničnicima ove zemlje, razgovarala je i sa Emirom Hrnjićem, priznatim stručnjakom u oblasti finansija, koji je akademski direktor i predavač na Nacionalnom univerzitetu Singapura.

Emir Hrnjić je rođen u Sarajevu, a njegovo porijeklo je iz Fojnice, stariji Fojničani će znati njegovu rahmetli majku Fatimu Pubović.

Ministrica Turković i Hrnjić razgovarali su o pozitivnim iskustvima i praksama u ovoj zemlji, te mogućnostima dolaska bh. studenata i istraživača u Singapur, jednu od najrazvijenijih zemalja u svijetu. Razmijenili su mišljenja o načinima na koji je potrebno unaprijediti procese u našoj zemlji, prvenstveno u oblasti obrazovanja.

Emir Hrnjić je akademski direktor UCLA-NUS Executive MBA na poslovnoj školi NUS-a, viši predavač na Odsjeku za finansije i voditelj FinTech obuke na Azijskom institutu za digitalne finansije, koji djeluju u okviru Nacionalnog univerziteta u Singapuru. Njegove studije korištene su na više od 100 univerziteta širom svijeta, uključujući Harvard, Stanford, Yale, Cornell i Chicago.

Često u medijima daje stručne komentare i piše članke, te govori na industrijskim forumima i akademskim konferencijama, a bio je uključen u nekoliko konsultantskih projekata uključujući digitalne valute, kao i savjetovanje u sporovima.

Doktorirao je finansije na Univerzitetu Tulane 2005. godine i bio na fakultetskim pozicijama na Univerzitetu Tulane, Univerzitetu Virginia Tech i Nacionalnom univerzitetu Singapura.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …