fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Užas u BiH: Pijani Zeničanin napao rođenu sestru i njene sinove, djeca stala u odbranu majke

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv A.S. zbog nasilja u porodici.

Prema optužnici, Zeničanin S. A. rođen 1986. godine je na području Zavidovića u porodičnoj kući u kojoj stanuje sa sestrom S. N. i njenim sinovima H. N. i H. S., počinio je psihičko i fizičko nasilje nad istima.

On je u alkoholisanom stanju prvo verbalno vrijeđao i psovao majku svojoj sestri, prijetio da će ih izudarati, a zatim N. prišao, uhvatio je za ruku i nastavio galamit, pa kada su to vidjeli njeni sinovi S. i N. i pokušali spriječiti dalji fizički napad, u tom trenutku pesnicom je udario N. u predjelu lica, nakon čega je nastalo gombanje i guranje između sa jedne strane osumnjičenog S. A. i s druge strane S. N., H.S. i H. N., da bi u jednom trenutku H. S. ugrizao za prst palca desne ruke te je na taj način ugrozio psihičko i fizičko zdravlje svoje sestre S.N. i njenih sinova H. N. i H. S.

Tom prilikom je S. N. zadobila lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja donje usne sa krvnim podlivom, otoka palca desne šake i oguljotine kože na lijevom koljenu, dok je H. S. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu djelimičnog otkinuća nokta palca desne šake i H. N. lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja lijeve ruke u području lakta sa sitnim krvnim podlivima i nagnječenje grudnog koša u predjelu grudne kosti.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …