fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Užas u Srebreniku: Migrant napao muškarca jer mu nije želio dati novac

Migrant je napao muškarca inicijala M. R. (op.a. identitet poznat redakciji) u Srebreniku, a kako portal “Avaza” saznaje napad se dogodio zato, jer mu on nije želio dati novac.

Muškarac je više puta uboden u predjelu ruku i u stomak.

Pacijent je zbrinut i operisan

Kako saznajemo, ovog muškarca u Službu hitne pomoći Srebrenik primila je doktorica Vehida Fazlić.

– Pacijent je zbrinut i operisan na Vaskularnoj hirurgiji. Jučer je navraćao kod mene u hitnu da nam se zahvali na brzoj intervenciji. Izgubio je dosta krvi te je hitno morao dobiti čak 6 litara krvi tokom operacije tako navodi pacijent – rekla je Fazlić za portal “Avaza”.

Dodala je da su mu ubodnom povredom presječene i arterija i vena, ali je sada pacijent dobro.

Nesigurno mjesto

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za “Avaz” je potvrdila ovu informaciju.

– Policijska uprava Srebrenik 06. avgusta obaviještena je od strane hitne pomoći da se pruža medicinska pomoć osobi za koju postoji sumnja da je napadnuta od strane migranta ili lica romske nacionalnosti. Tako je bilo po prijavi – rekla je Kapidžić za portal “Avaza”.

Dodala je da je naredni dan uhapšen državljanin Alžira koji je do sada predat uz izvršene mjere i radnje Kantonalnom tužilaštvu TK.

Čitatelji „Avaza“ požalili su nam se da Srebrenik više nije sigurno mjesto za građane, jer budu napadnuti ni krivi ni dužni zbog migranata koji borave ili prolaze tim područjem.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …