fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Visoko: Amela udarila 13-godišnju djevojčicu pa pobjegla sa mjesta nesreće, dobila 18 mjeseci iza rešetaka

Općinski sud Visoko je prvostepenom presudom optuženu za ova krivična djela osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od devet mjeseci

Kantonalni sud u Zenici je, odlučujući o žalbi Tužilaštva ZDK-a, osudio Amelu Javoraš na ukupno 18 mjeseci zatvora jer je 27. januara 2021. u Visokom Peugeotom teško povrijedila 13-godišnju djevojčicu.
Visina kazne

Sud je usvojio žalbu Tužilaštva koja se odnosila na visinu kazne za izazivanje saobraćajne nesreće i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u udesu. Naime, Općinski sud Visoko je prvostepenom presudom optuženu za ova krivična djela osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od devet mjeseci.

Tako je Javoraš za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa dobila godinu, a za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći osuđena je na sedam mjeseci zatvora, nakon čega joj je izrečena jedinstvena kazna od godinu i šest mjeseci zatvora.

Prema optužnici, Javoraš je kritičnog dana u 17.20 sati, upravljajući Peugeotom lokalnim putem iz pravca Kondžila prema Moštru, u mjestu Bradve kod Visokog udarila 13-godišnjakinju Dž. N. koja je izašla iz zaustavljenog autobusa i prelazila cestu sa desne na lijevu stranu.

Bez zaustavljanja

– Prolazeći pored dva autobusa javnog prevoza koji su se zaustavili na stanici, Javoraš nije poduzela mjere opreza i smanjila brzinu kretanja, te nije na vrijeme uočila tada 13-godišnju pješakinju. Optužena se potom bez zaustavljanja udaljila sa mjesta saobraćajne nesreće ostavivši povrijeđenu pješakinju koja je pala na tlo, zadobivši tom prilikom prelome luka lijeve jagodične kosti, lijeve polovine gornje vilice i desne kosti nadlaktice, te povrede lica, lijeve ruke i oba koljena, navodi se u presudi piše Oslobođenje.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …