fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Potresna ispovijest porodice Krišto iz Busovače: “Nemaju osnova da ga privedu? Sve će se to zataškati!”

Maloljetni Busovljak Ivan Jurišić (2005.) pretučen je u baru Castello u Busovači od strane poslodavcca, odnosno vlasnika kafića. Zadobio je niz ozlijeda, zbog kojih se obratio i u bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Travniku.

Prema neslužbenim informacijama pretukao ga je vlasnik kafića Frano Blažević, kod koga je nesretni mladić radio, piše Crna-Hronika.

“Oba maloljetna mladića su radili kao konobari u njegovom lokalu. Nakon nesporazuma i pogreške koju su mladići priznali pozvani su na razgovor u njegovu kancelariju gdje ih pretukao te im naredio da svu odjeću skinu sa sebe uključujući i donji veš. Nakon što su mladići odbili, gazda ih je pretukao još jednom” – tvrdi izvor. Nezvanično saznajemo identitete nemilog događaja. Mladići imaju po 16. godina a vlasnik kafića je od ranije poznat javnosti u Busovači. Povrijeđen je Ivan. J. (16) Gabrijel K. (16) je sve to morao gledari. Pretukao ga je vlasnik kafića je Frano B. od kojeg strahuju porodice mladića da i njima isto neće napraviti. O svemu je obaviještena policijska uprava PU Busovača.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Srenjobosanskog kantona, 18. jula je oko 2.15 sati u PS Busovača prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, osoba inicijala F. B. rođen 1968. godine fizički napao maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu. Dario i Elizabeta govorili o traumi njihovog sina.

“Mi smo roditelji Gabrijela Krište (16) koji je bio tu kao svjedok šta se izdešavalo malom Ivanu. Mi apelujemo narod, roditelje da nam pomognu da stanu uz našu djecu jer ovo sve se izdešavalo dugo. 10 godina, on je dosta djece maltretirao dole u podrumu gdje vodi djecu i prebija ih, maltretira samo što djeca to nisu smjela prijaviti. Ja sam otišao u policiju gdje mi nisu dali da prijavim događaj, nit me je zvala policija. Kao da su sve to uradili po nalogu tužitelja. Nemaju kao osnova da privedu Franu?! – izjavio je Dario Krišto.

“Mi apelujemo da se pomogne, da se stane jedno u kraj svim tim ljudima koji tako to rade među kojima je Frano Blažević. Ovo nije normalno, da se maloljetna djeca tuku. Ta djeca ako su bilo šta loše uradila, mi smo tu kao roditelji da mi to riješimo. Taj gazda je trebao nas zovnut da sa nama riješi, a ne da ih on tuče i maltretira i da sa njima radi šta god hoće. Griješimo mi odrasli ali griješe i djeca. Ovo nije normalno šta se radi. Ovog ima svugdje samo što se svijet boji da se on prijavi. Bojimo se i mi roditelji za našu djecu, za našu obitelj jer mi ne znamo šta iz ovog može izaći. Njega niko nikad nije smio ni za šta prijaviti.” -izjavila je Elizabeta Krišto.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …