fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Strašno: Nakon izlijevanja otrovnih materija u rijeku Neretvu, danas pronađene veće količine uginulih riba! (FOTO)

Nakon samo 24 sata, kada je uočeno sumljivo izlijevanje opasnih materija u rijeku Neretvu kod Konjica, danas su se pojavile neće količine uginulih riba. Osvemu navedeno oglasili su se iz Organizacije Sportskih Ribolovaca Konjic piše Crna-Hronika.

VAŽNO OBAVJEŠTENJE O POMORU RIBE NA PODRUČJU GRADA KONJICA

Poštovani sportski ribolovci i građani grada Konjica, od ranih jutarnih sati u rijeci Neretvi su primječene veće količine mrtvih riba na plažama Tečija, Stari pazar, u Kazanu, ispod Stare kamene ćuprije i dalje nizvodno lijevom i desnom obalom niz rijeku Neretvu.

OSRKONJIC je izešao na teren zajedno sa predstavnicima opštinske inspekcije i PU Konjic, te je tom prilikom izvršeno i prikupljanje mrtvih riba na dijelovima gdje je to bilo moguće i dalje nastavljamo sa ovim pregledom rijeke Neretve jer je vidno da se i žive ribe ne ponašaju zdravo i prirodnu.
O cijelom slučaju su upoznate sve nadležne inspekcije federalnog i kantonalnog nivoa i Agencija za vodno područje jadranskog mora!

Sutra će OSRKONJIC nakon prikupljenih svih informacija i podataka podnijeti KRIVIČNE PRIJAVE protiv svih odgovornih lica iz bivšeg kruga fabrika UNIS i službenih lica institucija koje nisu postupile u skladu sa zakonom i svojim ovlaštenjima!

Obavljanje ribolova u Posebnom ribolovnom reviru Konjic je do daljnjeg zabranjeno!

Posjećamo povodom ovog nemilog događaja oglasili su se članovi Organizacije Sportskih Ribolovaca Konjic te zatražili hitnu intervenciju nadležnih piše Crna-Hronika.

“Neretva u Konjicu.20.07 2022 .O svemu obavještene nadležne institucije. Ovim putem pozivamo glavnog federalnog inspektora Mirsada Smailagića da izađe na teren. On ima ovlasti da preduzme sve radnje i da jednom riješi ovu situaciju u Konjicu jer očito inspektor u ovim slučajevima kad treba hitno reagirati nema ljudstva da izađu na teren.

Šta treba da se desi da bi gospoda izašla na teren?

Gospodine Mirsade počni raditi svoj posao kako treba!” – izjavili su članovi Organizacije Sportskih Ribolovaca Konjic

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …