fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Ljekari iz SBK naredne sedmice idu u generalni štrajk? Novi pregovori prekosutra, građani se nadaju dogovoru

Na 131. redovnoj sjednici Vlade SBK, održanoj proteklog četvrtka, ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić izvijestio je Vladu da je Sindikat ljekara i stomatologa odbio zadnju ponudu koju je Vlada dala, a koja se tiče produženja kolektivnih ugovora.

Tim povodom, poziv za novu rundu pregovora je poslan i ona će se održati prekosutra, a to bi trebalo konačno i definisati ovu stavku, koja se tiče društva u cjelosti.

Naime, u narednu srijedu, 27.7. za 07:30 najavljen je generalni štrajk. Prema riječima sindikata, od 450 licenciranih doktora medicine u ustanovama sa područja SBK, 350 su njihovi članovi, i na ovaj korak su se odlučili s obzirom na to da, prema njihovim riječima, nemaju alternativu.

Podsjećamo, sindikat traži satnicu od 3 KM i povećanje koeficijenta za 0,2. Ministar Matić naglašava da je Vlada ponudila maksimalni iznos koji je raspoloživ u ovom momentu.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …