fbpx
Subota , 22 Juna 2024

Aida poslala poruku bivšem gazdi: “Vaše pola plate je ovdje u kantama. Zaradila sam ih danas za 6 sati poštenog rada”

Aida Karadža iz Travnika,  imala je potrebu podijeliti sa ljudima nepravdu koja joj se dogodila na poslu kojeg je godinama pošteno obavljala.

Ovom prilikom poslala je i poruku, sad već svom bivšem direktoru koji joj je otkaz dao nakon više godina rada dok je bila na bolovanju.

Želim da im poručim, ja vas se ne bojim!!!!

Bojale su vas se Sanela koju ste otpustili trudnu u sedmom mjesecu trudnoće, Emina koju ste otpustili čim ste saznali da nosi dvojke! Otjerali ste 23 radnika u dva mjeseca svojom bahatošću, silom, mobingom! Većina se snašla ali je šutjela. Ja ne želim da šutim!

Pogotovo ne sada kada ste me otpustili nakon skoro dvije godine rada u Mercatoru Travnik i Konzumu Travnik (a svi koji me poznaju, znaju koliko sam vrijedna i sposobna ali i da vam ne dam pardona) jer sam završila u bolnici upravo zbog tereta i paleta koje sam ručno nosala u vašim radnjama, pa ste me nakon osam dana bolovanja, iako sam bila u bolnici odjavili iz vaše firme.

Želim da vam poručim da je VAŠE POLA PLATE ovdje u ovim kantama, koju sam zaradila danas za 6 sati poštenog rada, branja borovnica. Zamisli pola plate!!!! A vašu cijelu platu od 547 KM ću zaraditi ako budem i sutra brala ovoliko kao danas. I bilo mi je lijepo, niko me nije maltretirao kao što vi u Travniku radite. Vašu crvenu uniformu i bijelu majicu, koju smo nosili kao znak lijepe firme sam objesila u vrisinjak kao strašilo. Eto zbog divljih životinja a vama drage kolege i kolegice, vi koji plaćete ali šutite jer vam treba tih 547 KM. Želim da poručim nemojte se bojati jer samo javnim objavama ćemo spriječiti ovo što nam rade.

Iako neko ne umije da se snađe i radi ovako dodatne poslove ipak molim vas progovorite! I da ja sam još uvijek na bolovanju jer mi je mjehur spao nosajući vaše palete. Tužit ću vas jer umjesto da ste mi poslali litar soka dok sam se borila s visokom teškom infekcijom u travničkoj bolnici vi ste me nazvali da mi kažete da mi niste produžili ugovor.

Stidite se mene i svih onih žena, koje su umjesto da se raduju rođenju bebe plakale jer ste ih otpustili!!!!

I da, moje borovnice možete kupiti pred Konzumom u Travniku!!!!!❤️❤️❤️

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …