fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Svečano otvorena fojnička “Banja”: Među gostima i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić

Nakon što je zatvorena novembra 2020. godine, fojnička “Banja” je danas svečano otvorena i ponovo je na usluzi gostima i pacijentima.

Današnjem svečanom otvaranju su prisustvovali brojni gosti iz javnog, političkog i društvenog života iz čitave Bosne i Hercegovine.

Moderatorica programa je bila Anida Ramić-Kršić koja je u uvodnom dijelu prisutne upoznala sa historijatom ustanove.

Prisutnima su se obratili generalna direktorica Lječilišta “Reumal” Ismira Kubat, izvršni direktor Lječilišta “Reumal” Alija Mukača, načelnik opštine Fojnica Sabahudin Klisura i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

U svojim obraćanjima su svi isticali važnost “Reumala” za Fojnicu, regiju, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu. Domaćini ispred Fojnice su se posebno zahvalili kantonalnoj i Vladi Federacije na finansijskoj pomoći “Reumalu”, a koja je iznosila 550.000,00 KM date od strane Vlade FBiH i premijera Novalića.

Premijer Novalić je kazao da u Fojnici žive dobri ljudi koji vole svoj grad i posebno je istakao vlastito oduševljenje prirodom Fojnice koje on kao pasionirani planinar obilazi. Kazao je da će Vlada FBiH i dalje biti uz Fojnicu, “Reumal” te da je na upravi Lječilišta da i dalje nastavi sa predanim radom.

Svečanu vrpcu su presjekli generalna direktorica Ismira Kubat, izvršni direktor Alija Mukača, načelnik opštine Sabahudin Klisura, premijer Vlade SBK Tahir Lendo i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

Čast da se prvi upiše u Knjigu gostiju je imao premijer Novalić.

Današnjem svečanom otvaranju su prisustvovali brojni poznati gosti, a među njima su bili i ministar Salkan Merdžanić, direktor BH Pošte Mirsad Mujić, načelnici Kiseljaka, Kreševa i Busovače, Mladen Mišurić Ramljak, Renato Pejak, Asim Mekić i brojni drugi.

U muzičkom dijelu programa sa dvije predivne izvedbe goste je obradovala Fojničanka Melika Klisura.

U nastavku pogledajte fotografije…



Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …