fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Performans na trgu u Sarajevu uznemirio prolaznike, nag muškarac izašao na ulicu

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo večeras se održava performans, koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je obnaženi muškarac hodao trgom. Videosnimak događaja sadrži uznemirujući sadržaj.

Riječ je o projektu “East is best” koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Europe, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je uzburkao društvene mreže i uznemirio prolaznike s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

U jednom momentu glumac je i sišao s bine te prošetao trgom, a žena ga je vratila na binu. Upravo to je uznemirilo prolaznike s obzirom na to da glumac na sebi nije imao ništa obučeno.

Mnogi su događaj povezali i sa trećom Bh. povorkom ponosa koja je održana danas u Sarajevu od 17:30 sati, međutim iz organizacije Povorke nisu najavili ovaj događaj kao dio ovogodišnje parade.

Performans naziva “Together” je organizovan kao drugi dio internacionalnog Art Festivala Zvrk.

Iako je najavljen i kao dio programa “Kultura na ulice”, iz NPS-a ističu kako oni nisu organizovali ovaj umjetnički događaj i da nije dio njihove produkcije.

Za korištenje bine na trgu Susan Sontag ispred pozorišta inače je potrebna dozvola Općine Centar, no s obzirom na to da je vikend, u ovoj općini nam nisu mogli dati informacije o događaju.

Na društvenim mrežama, građani su također zgroženi snimkom na kojem se vidi obnaženi muškarac u centru grada, u sred dana.

Neki su prokomentarisali i da izgledaju kao da su pod uticajem opojnih sredstava.

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …