fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Krenuo na odmor sa društvom i poginuo (20): 10 povrijeđenih, otac uzvikivao “Jao, Bože, šta mi uradi”

Mladić K. N. (20) je poginuo, a 10 osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u selu Subotinac na putu između Aleksinca i Sokobanje. Na mjesto teške nesreće došli su rođaci nastadalog mladića iz okoline Leskovca.

– Jao, Bože, šta mi uradi? Zašto se ovo desilo? – jecao je muškarac po svemu sudeći otac nastradalog mladića pored smrskane olupine automobila, prenosi Blic.rs.

Kontuzione povrede i prelom potkoljenice

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić se sa društvom zaputio po druga u okolinu Sokobanje gdje su planirali da provedu nekoliko dana odmora. Pored olupine ostali su zvučnici i muzički uređaji koje su ponijeli na odmor, kao i torbe sa ličnim stvarima.

Doktor Nenad Blagojević, sa klinike za ortopediju u aleksinačkoj bolnici kaže da je petero povrijeđenih iz udesa, koji su smješteni u bolnici u Aleksincu, u stabilnom stanju. Prema njegovim riječima, u pitanju su lakše tjelesne povrede i oni nisu životno ugroženi.

– Svi pacijenti su svjesni, komunikativni, stabilnih vitalnih parametara i niko nije životno ugrožen. Jedan pacijent ima prelom potkoljenice dok ostali imaju kontuzione povrede – rekao je dr Blagojević za “Blic”.

Petero teže povrijeđenih je transportovano u Klinički centar u Nišu.

Više saobraćajnih nesreća

Zamjenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Janko Dimić i policijski službenici iz tog grada obavili su uviđaj radi utvrđivanja uzroka ove teške saobraćajne nesreće.

Ispred krivine u kojoj se desila teška saobraćajna nesreća je poznata kao mjesto u kojem se proteklih godina desilo više udesa sa teškim posljedicama, a posebno je rizična za vozače koji nisu iz aleksinačkog kraja i ne znaju dobro put.

– Vozila koja dolaze iz pravca Aleksinca i idu u smjeru ka Sokobanji ukoliko se kreću malo brže u ovoj krivini mogu da izgube kontrolu i izlete na suprotnu stranu jer je takva konfiguracija terena. Zato se na ovom mjestu desilo više teških udesa. Trebalo bi ispred postaviti neki saobraćajni znak koji bi upozoravao vozače da se radi o izuzetno opasnoj dionici – kaže jedan od mještana Subotinca za “Blic”.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …