fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Fojnica: Održana donatorska konferencija Zavoda “Bakovići”

Večeras je u sali Lječilišta “Reumal” održana donatorska konferencija za izgradnju i opremanje nove kuhinje u Zavodu “Bakovići”.

Zavod “Bakovići” je federalna ustanova koja vodi brigu o osobama koje imaju problema sa mentalnim zdravljem.

Ovaj Zavod, kao i drugi Zavodi, posebnu pažnju posvećuju kvaliteti života svojih korisnika.

Na početku konferencije, prisutnima se obratio direktor Zavoda Branko Stanić koji je pozdravio prisutne te im se zahvalio na finansijskom doprinosu i želji da ovoj populaciji učine život ugodnijim.


Također, obratio se i načelnik opštine Fojnica Sabahudin Klisura koji se u kratkom govoru zahvalio dolasku gostiju iz drugih kantona, ali i iz Zagreba te im poželio dobrodošlicu u Fojnicu i da se osjećaju ugodno u našem gradu.

PR menadžerica Zavoda “Bakovići” Ljiljana Jurak je prisutne uz videoprezentaciju provela kroz radove koji su se u Zavodu odvijali u posljednje četiri godine.

Prisutni su mogli vidjeti fotografije “prije i poslije” uređenja soba, kupatila, zajedničkih prostora, vanistitucionalnog smještaja, posebnog odjeljenja za nepokretne i slabo pokretne osobe…

Posebna pažnja je posvećena projektu izgradnje nove kuhinje, zbog koje je donatorska konferencija i organizovana.

Prema projektu, kuhinja će se prostirati na 1723 kvadrata u tri etaže i toplim hodnikom će biti povezana s glavnom zgradom te će tako činiti jednu cjelinu.

Vrijednost izgradnje kuhinje je 3.500.000,00 KM i već je obezbijeđena 881.000,00 KM.

Na večerašnjoj donatorskoj konferenciji je od više ministarstava i pravnih subjekata obezbijeđeno 60.000,00 KM.

Donatorskoj konferenciji su prisustvovali ministri Salkan Merdžanić, Bojan Domić, Zoran Marković, Jelka Miličević, Mladen Begić, zatim načelnici Sabahudin Klisura, Mladen Mišurić Ramljak, Stjepan Dujo, zastupnice u Skupštini SBK-a Antonija Miličević, Suzana Krišto, predsjednica OV Fojnica Vanja Oroz-Jukić, direktor Lječilišta “Reumal” Alija Mukača, direktor Zavida “Drin” Adis Ramić i brojni drugi.

Goste su muzičkim numerama obradovali članovi HKD “Napredak” iz Viteza izvedbama na harmonikama i violini.

U nastavku pogledajte fotografije…

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …