fbpx
Srijeda , 29 Novembra 2023

Tragičan kraj potrage: Tijela dvojice mladića izvučena iz Plive

Jezero i Šipovo zavijeni su u crno nakon tragedije u kojoj su nastradala dvojica devetnaestogodišnjaka D. P. iz Jezera i N. B. Šipova kada su automobilom sletjeli u rijeku Plivu.

Nastradali Nemanja Bubanj i Dejan Plejić imali su samo 19 godina.

Kako nezvanično javljaju Nezavisne, nastradali mladići živjeli su u blizini, ali jedan je administrativno imao prebivalište u Šipovu jer ih je dijelila samo rijeka.

Njihov nestanak prijavljen je danas policiji, a nađeni su oko 15:30 u golfu s kojim su i sletjeli u rijeku Plivu u Jezeru.

Mladići su se nakon završetka radnog vremena, iz kafića u Jezeru zajedno uputili kući.

Zajedno išli kućama

Jedan od nestalih mladića bio je te večeri u kafiću, a drugi je došao pri kraju radnog vremena kako bi zajedno išli kućama.

– Kako nisu stigli kući, alarmirana je policija te je započela potraga od mjesta odakle su otišli – rekao je izvor “Nezavisnih”.

Tragovi vozila od jezeru Đol, doveli su do pronalaska vozila s tijelima u vodi koje je izvučeno iz korita rijeke Plive, a za mladićima su tragali i ronioci.

 

Za mladićima tragali i ronioci

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, policijskoj stanici Jezero oko 8:15 sati prijavljeno je da su D.P. i N.B oko 2:30 sati, automobilom Golf uputili iz jednog kafe bara u Jezeru u pravcu mjesta Čerkazovići, opština Jezero.

– Putnički automobil kojim su se navedena lica udaljila pronađen je u koritu rijeke Plive, u mjestu Čerkazovići, opština Jezero. U potragu za navedenim licima su bili uključeni policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, kao i Jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, i službenici SAJ MUP-a Republike srpske (ronilački tim) – naveli su iz PU Mrkonjić Grad.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila ESMA (ŠAĆIR) MUJIĆ rođ. BEGOVIĆ iz Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselila ESMA (ŠAĆIR) MUJIĆ rođ. BEGOVIĆ iz Kiseljaka. Preselila je na …