fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Muhedin ostavio oproštajno pismo: Otkrio zašto je udavio radnicu Nerminu pa sebi oduzeo život

Bosanskohercegovačka i regionalna javnost zgrožena je nakon vijesti da su u fotokopirnici u Zenici pronađena dva beživotna tijela, odnosno da je vlasnik fotokopirnice “No 8” Muhedin Begagić ubio dugogodišnju radnicu Nerminu Pojskić, a potom oduzeo sebi život.

Kako smo ranije objavili, beživotna tijela su satima bila u fotokopirnici, a uočio ih je slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju. Dežurni ljekar Hitne pomoći je po dolasku na lice mjesta samo mogao konstatirati smrt.

Policija je pored tijela našla pištolj, a iza ubijene Nermine ostali su suprug i sin.

MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela.

– Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Uviđaj na licu mjesta trajao je dugo u noć, a još niko ne može vjerovati da se Muhedin odlučio na ovaj čin.

U nedjelju je završena obdukcija tijela radnice i vlasnika fotokopirnice, a posebno je šokantno i to kako Muhedin nije ubio Nerminu iz vatrenog oružja.

Kako 072info saznaje od izvora bliskog istrazi, tragovi na vratu ubijene Nermine ukazuju da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje, odnosno da ju je Muhedin, navodno, udavio. Nakon toga, pucao je sebi u glavu.

Ove navode potvrdili su nam iz Tužilaštva ZDK, a nakon završene obdukcije.

-Nakon završene obduckije tijela lica N.P., specijalista sudske medicine, vještak obducent, se izjasnio da je kod lica P. N. smrt nasilna i neposredno nastupila uslijed ugušenja, odnosno prestanka disanja stezanjem gornjeg dijela vrata šakom – kažu iz Tužilaštva ZDK

Dženaza-namaz nesretnoj radnici fotokopirnice klanjana se jučer na Gradskom mezarju Prašnice, a dženaza-namaz Zeničaninu koji je oduzeo život radnice, a potom i svoj, klanjaka se klanjana ispred džamije u Janjićima.

Kako 072info saznaje od izvora bliskom istrazi, Muhedin je ostavio oproštajno pismo na četiri-pet stranica koje je pronašla policija u kojima je otkrio motive zbog kojih je ubio Nerminu pa sebe.

-Ostavio je pismo, neki papiri su bili poderani pa ih je policija sastavljala, u kojem je napisao kako Nermina više nije željela biti sa njim. Tvrdi da mu je obećala biti sa njim do smrti, međutim, odlučila je sve to okončati. Navodno, došla je i do nekog novca. On je, navodi u pismu, zbog nje ostavio ženu i djecu, sve. Umislio je sebi da ima karcinom, međutim, boljele su ga noge. Tražio je od nje da ga pazi, ali ona to više nije željela – tvrdi izvor iz istrage.

Podsjetimo, sličan događaj dogodio se u Babinoj rijeci 23. novembra prošle godine. Naime, Mirnes Kulačić ubio je svoju bivšu suprugu Halidu Skender Kulačić u naselju Babina rijeka.

Podsjetimo, neposredno nakon što je ubio svoju bivšu suprugu Kulačić je otišao na lokalitet Talama kod Zenice odlučio je oduzeti sebi život.

Inače, Kulačić je u to vrijeme od Halide bio razveden dvije godine. Iz ljubomore, Kulačić joj je napravio klasičnu sačekušu i ispalio nekoliko hitaca u nesretnu ženu koja je preminula na licu mjesta.

Potom je svom sinu poslao poruku kako ga više neće vidjeti, otkrio gdje se nalazi i poručio da njega i kćerku voli najviše na svijetu, a potom istim pištoljem oduzeo sebi život.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …