fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Jutarnje hapšenje u BiH: Na radnom mjestu uhapšen policajac, dilao drogu

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen je policijski djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Osumnjičeni je uhapšen u akciji policijskih djelatnika MUP-a KS, koju su nadzirali i koordinirali tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, dok je obavljao redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i SIPA i osumnjičen je za krivično djelo – neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Krivičnog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske uniforme.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu “speed” i druge vrste narkotika.

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …