fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

U školi u BiH pretučen učenik, dijete bošnjačkih povratnika

Prethodnog dana dogodio se težak oblik vršnjačkog nasilja u srednjoj školi “Milutin Milanković” u Milićima, kada je učenik ove škole teško pretučen od strane grupe svojih vršnjaka. Iz Policijske uprave Zvornik nisu se željeli oglasiti detaljnije o ovom događaju zbog zaštite maloljetnih lica. Saopšteno je da policijski službenici poduzimaju sve radnje iz svoje nadležnosti.

Potvrdna informacija o ovom događaju stigla je iz zdravstvenih ustanova u Zvorniku i Bijeljini iz kojih je potvrđeno da je učenik inicijala A.A. primljen u ovim zdravstvenim ustanovama.

Učenik inicijala A.A. primljen je na pregled u JZU Bolnica Zvornik, upućen na pregled kod ORL gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede, koje podrazumijevaju prelom vilice. Učenik je potom poslat na zbrinjavanje povrede u Bijeljinu, potvrđeno je iz zvorničke bolnice.

Uzroci i povod ovog nasilja nisu još uvijek poznati, slučaj dodatno komplikuje što su učenici nasilnici i učenik žrtva u ovom slučaju iz različitih nacionalnih grupa, izvještava portal Zvornicki.ba.

Prema saznanjima Saffa pretučeni učenik je dijete bošnjačkih povratnika.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …