fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Danas promjena vremena, sutra čak do 35 stepeni u BiH

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Danas u Bosni prolazno više oblačnosti dio prijepodneva. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu do 33°C.

BIOPROGNOZA: Slično kao i proteklog dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Sunčani periodi pozitivno će djelovati na opštu sliku, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale djelimično umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti visoke.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

Petak: Sunčanije prije podne, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jače naoblačenje sa sjevera tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Herccegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Subota: Bosni oblačno sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini djelomično vedro. Padavine se očekuju na severu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu od 26 do 29°C.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …