fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Hodžić Emina iz Fojnice osvojila treće mjesto: Održano deveto takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog

U subotu 07. 05. 2022. godine u medresi Osman-ef. Redžović u Visokom održano je deveto takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog za učenika 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola. Na takmičenju je učestvovalo 11. učenika u kategoriji 8. razreda i 11. učenika u kategoriji 9. razreda, te 10 učenika u kategoriji 1. razreda srednjih škola sa područja Muftiluka sarajevskog.

 

Prije samog takmičenja prisutnim takmičarima i njihovim profesorima u ime muftijstva sarajevskog obratio se stručni saradnik dr. Samed Omerdić koji je poželio dobrodošlicu učenicima i profesorima, upoznao ih s tokom takmičenje, zaželio im sreću i uspjeh i proglasio tamičenje otvorenim. U svojstvu domaćina takmičenja direktor medrese Osman-ef. Redžović mr. Dženan Handžić prisutnima je uputio riječi dobrodošlice u Medresu, upoznao ih s radom medrese i izrazio čast što je medresa već tradicionalno domaćin takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog.

 

Kao počasni gost takmičenja bio je dr. Yunus Keleş, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, koji je dao podršku i prigodnim poklonima nagradio sve učenika i profesore. Dr. Yunus Keleş se zahvalio i čestitao svim učenicima na usvojenom znanju i pokazanom zalaganju a profesorima Islamske vjeronauke na njihovoj čestitosti i ustrajnosti da na mlade generacije prenesu svoje znanje i iskustvo.

 

2316547464.jpg

 

 

Na takmičenju su postignuti sljedeći rezultati:

Kategorija osmih razreda osnovnih škola:

 

–          –   Prvo mjesto, Ena Čustović, OŠ „Aleksa Šantić“, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Meliha Alibašić;

–         –   Drugo mjesto, Tarik Dacić, OŠ „Pofalići“, Sarajevo, vjeroučitelj prof. Selim Kalafat;

–          –   Treće mjesto, Taha Žgalj, OŠ „Hamdija Kreševljaković, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Amela Bahtijarević.

 

 

Kategorija devetih razreda osnovnih škola:

 

–          –   Prvo mjesto,  Lamija Špiodić,  OŠ „Mustafa Busuladžić“, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Lejla Agović;

–         –   Drugo mjesto,  Ali Pepić,  Prva osnovna škola, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Emina Memišević;

–          –   Treće mjesto,  Hodžić Emina,  OŠ. „Muhsin Rizvić“, Fojnica, vjeroučitelj prof. Softić Salih.

Učenicima i profesorima koji su osvojili prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su diplome i novčane nagrade a svim učenicima prigodni pokloni.

 

Nakon proglašenja pobjednika, upućene su čestitke svim učenicima i profesorima koji su učestvovali na takmičenju Islamske vjeronauke, a posebne čestitke i pohvale upućene su pobjednicima koji će predstavljati Muftijstvo sarajevsko na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ-e. u BiH.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …