fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Milanović spominjao i Fojnicu:”Zar ćemo dopustiti da Bošnjaci Fojnice biraju Hrvata”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je nakon konferencije “Hrvatska kakvu trebamo – zelenim razvojem protiv klimatske krize” u Zagrebu, kazao da Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

Milanović je insinuirao da ne podržava ulazak Finske u NATO, nazvavši to “opasnim šarlatanstvom”.

“Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO”, rekao je Milanović.

Dodao je da mu je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, ali da je to “hrvatski povijesni srebrni metak”.

“Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, i za nas je hoće li u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli. Jer ovoga je dosta”, dodao je Milanović.

Zaključio je da će se sad “Hrvatska naplatiti” kada su ove stvari u pitanju.

“Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalni nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU”, zaključio je hrvatski predsjednik.

Video o kojem govori o Fojnici poslušajte na 24. minuti razgovora.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …