fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Za Fojničanina Davuda Zečevića Udruženje Pomozi.ba uplatilo 20.000,00 KM

“Za pomoć jetimu Davudu i njegovoj sestri koji su prije nekoliko dana ostali bez majke i jedinog životnog oslonca uplatili smo 20.000 KM!” – objavili  su iz Udruženja Pomozi.ba.

”Vjerovatno ste na našim stranicama vidjeli apel kojeg smo nedavno pokrenuli kako bismo opremili stan oboljelom Davudu Zečeviću, koji je živio sa majkom i sestrom samo od dječijeg doplatka.

Taman kada smo uspješno završili ovu akciju i prikupili novac za ovu porodicu, zatekla nas je i potresla vijest o iznenadnoj smrti Davudove majke Bahre, čija su djeca sada ostala bez najvećeg i jedinog životnog oslonca, s obzirom da su ranije izgubili i oca. Davud sada ima 15, a njegova sestra 18 godina.

Prvobitni cilj naše akcije bio je da prikupimo 10.000 KM, ali smo uspjeli skupiti i uplatiti 20.000 KM za završetak radova i opremanje stana.

Iako im ništa ne može nadomjestiti ovaj gubitak, za Davuda i njegovu sestru trudićemo se da budemo tu kao podrška i ubuduće!” – kazali su u objavi.

 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …