Nesreća u kojoj je dijete zadobilo teške tjelesne povrede dogodila se u 17.30 sati. Ljekarska pomoć ukazana mu je u Kliničkom centru Univerziteta u sarajevu, gdje je zadržano na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, pripadnici Odjeljenja za soabraćajne istrage su došli do saznanja da se radi o vozilu BMW, registraskih oznaka O82-M-712. Njega su oko 19.40 sati zaustavili pripadnici Policijske stanice Hadžići. Za volanom se nalazio S. Č. (1985) iz Hadžića.

– Na mjestu nesreće obavljen je uviđaj, uz angažovanje vještaka mašinske i saobraćajne struke. Zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, vozač S. Č. je u 23 sata uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – naveli su iz sarajevske policije.

Policija, pod nadzorom tužioca, nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ove saobraćajne nesreće, kazali su iz policije.