fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Danas je Dan žalosti u TK: Hoće li biti proglašen i u ostatku BiH?

O tome će danas u 9.30, na vanrednoj telefonskoj sjednici, odlučiti Vijeće ministara Bosne i Hercegovine

Povodom ubistava nevinih građana na području Gradačca, ponedjeljak, 14. august 2023. godine je prograšen Danom žalosti na području Tuzlanskog kantona.

Odluka je to donesena na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Vlade TK.

Kako je to ranije i najavljeno danom žalosti bit će proglašen dan kada bude obavljena dženaza Nizame Hećimović, žene koju je ubio Nermin Sulejmanović.

Članovi Vlade Tuzlanskog kantona poštovat će želju članova porodice, da niko od zvaničnika ne prisustvuje današnjoj dženazi.

Na dan žalosti svi organi i institucije na području TK će istaknuti zastave na pola koplja odnosno jarbola.

– Obavezuju se sve medijske kuće i druga sredstva informisanja, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području TK da prilagode svoje programske sadržaje danu žalosti, poručili su iz Vlade TK.

Također, vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u 9.30 sati, a na dnevnom redu će biti Prijedlog Odluke o proglašenju 16. augusta Danom žalosti u BiH zbog stravičnog trostrukog ubistva u Gradačcu, potvrđeno je Feni u Vijeću ministara BiH.

Zahtjev za održavanje vanredne sjednice podnio je ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, uz saglasnosst ministara vanjskih poslova Elmedina Konakovića, odbrane Zukana Heleza i  komunikacija i prometa Edina Forte.

Podsjetimo, u Gradačcu je u petak počinjen stravičan zločin u kojem je Nermin Sulejmanović ubio svoju suprugu i to prenosio uživo na Instagramu, a potom je ubio još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Pročitajte i ovo

Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač tekije na Oglavku, pjesnik i kaligraf

Znameniti Fojničani Unikatna zvijezda na bosanskom tesavvufskom nebu Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač …