fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Uspješan nastavak borbe protiv zloupotrebe opojnih droga

Tokom proteklog vikenda realizovane su dvije uspješne akcije u borbi protiv krivičnih djela  iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, što predstavlja nastavak ranije planiranih aktivnosti. Akcije su izvedene na području Travnika i Bugojna.

U Travniku je akcija izvedena oko 11,45 sati u ulici Bosanska, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu osoba M.L. rođen 2003.godine Travnika i A.H. rođen 2002.godine iz Tuzle. Tom prilikom A.H. je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Uspješnu akciju u Bugojnu, istog dana u večernjim satima, realizovali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU i PS Bugojno, koji su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres vozila marke Mercedes, kuće i pratećih objekata, koje koristi A.Š. rođen 1987.godine iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađeno je više pvc vrećica sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …