fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

PALI U POLICIJSKOJ KONTROLI: PREVOZILI DRVA BEZ DOKUMENTACIJE, PA OSTALI BEZ KAMIONA

Policija je tokom saobraćajnih kontrola oduzela dva kamiona “Iveko”.

Prvo je oduzet kamion od M.M.

Kontrolom je utvrđeno da je M.M. upravljao vozilom koje nije bilo registrovano, kao i da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Takođe, u tovarnom prostoru prevozio je drvne sortimente bez dokumentacije – saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je M.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.120 maraka.

Istog dana, izvršena je i kontrola kamiona “Iveko” kojim je upravljao A.M. iz Banja Luke.

Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da u tovarnom prostoru prevozi drvne sortimente bez dokumetacije. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je A.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 5.555 maraka – naveli su iz PU Banja Luka.

Zbog prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od policija je oduzela kamione od nesavjesnih vozača, a protiv njih će biti podnesen nove prekršajne prijave.

O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banja Luka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente. Takođe, o svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje – saopšteno je iz banjalučke policije.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …