fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Dodikova udarnica Sanja Vulić poručila: “Ne igrajte se sa Srbima, do islamske BiH neće doći dok barem jedan čestiti Srbin korača ovom zemljom”

Vulić je optužila ministricu Turković da “sije mržnju i ruši BiH svakim svojim potezom”.

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentarisala je odluku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o povlačenju pozitivnog mišljenja na memorandum o razumijevanju između BiH i Srbije u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Vulić kaže da “što je više Bisere Turković i njenog djelovanja, to je sve manje BiH”.

– Samoproglašena kraljice bh. diplomatije, ne igrajte se sa Srbima. Ako mislite da ste napakostili građanima Srpske i Trebinja povlačenjem saglasnosti na memorandum, želim da Vas informišem da ćemo i mi povući saglasnosti sa projekata od značaja za Vas i Vašeg mentora Bakira Izetbegovića – rekla je Vulić.

To što je prvo dala pozitivno mišljenje, pa se predomislila, navodi dalje Vulić, još je jedan primjer da “Turković od silnih putešestvija ne priprema dobro materijale, ne prisustvuje sjednicama i ne vlada materijom”.

Optužila je ministricu Turković da “sije mržnju i ruši BiH svakim svojim potezom”.

– I ma šta ona činila, do islamske BiH neće doći dok bar jedan čestiti Srbin korača BiH. Dejton kaže da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda. Dejtonska BiH i BiH koja je iluzija u njenoj glavi nije ni blizu, a Turkovićeva očigledno ne baštini dejtonsku BiH – izjavila je Vulić za Srnu.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …