fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Stravičan slučaj u Kaknju: Očuh dječaka spržio po nogama i leđima, majka djeteta nije ga željela prijaviti policiji

Pripadnici MUP-a ZDK-a uhapsili su A. A. koji se tereti za zlostavljanje ili zapuštanje djeteta ili maloljetnika

Dvogodišnji dječak iz Kaknja prije 15-ak dana je smješten u Kantonalnu bolnicu u Zenici zbog opekotina leđa i nogu koje mu je, kako Oslobođenje saznaje, nanio očuh A. A. iz Kaknja. Dječak je zbog zadobijenih povreda smješten na Odjel dječije hirurgije, gdje je i zadržan na daljem liječenju. Ovaj stravični slučaj se desio 13. marta ove godine u Kaknju.

SLUČAJNOST ILI NAMJERA

– Osumnjičeni i dječakova majka su mjesec živjeli u vanbračnoj zajednici. Nju i njeno četvero djece A. A. je i ranije maltretirao, zbog čega je oštećena odlučila da ga konačno napusti. Sredinom marta supružnici su se posvađali, pa je žena uzela dvoje djece i odvela ih kod majke u Zenicu, dok je dvoje djece ostalo kod očuha. Kada se majka vratila po njih, primijetila je opekotine na dvogodišnjaku te je odmah pozvala Hitnu pomoć. Ljekari su dječaka odvezli u bolnicu i o svemu obavijestili policiju, ispričao nam je izvor blizak porodici oštećenih. Nije izostala ni reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

image

Osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten / ILUSTRACIJA

– Pripadnici policije su pronašli i ispitali osumnjičenog kojem se na teret stavlja da je počinio krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe. Nakon što je dao iskaz, pušten je na slobodu, kratko nam je saopćeno u MUP-u ZDK-a, gdje navode da se istraga u ovom predmetu nastavlja i da će protiv osumnjičenog biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu ZDK-a. O ostalim detaljima nisu željeli govoriti.

Nezvanično smo saznali da je A. A. tokom ispitivanja u policiji rekao da je dječaka slučajno spržio vrelom vodom.

ZAŠTITA DJETETA

– Osumnjičeni je kazao da je htio da opere dijete, te da je umjesto hladne, pustio vrelu vodu. Sve se, prema njegovim riječima, desilo nehotice. Interesantno je i to da djetetova majka nije željela da se A. A. privodi. Rekla je da je otišla od njega i da se to više neće desiti, ali je policija, srećom, ipak reagovala, kaže izvor blizak istrazi.

Nekoliko Kakanjaca sa kojima smo razgovarali je kazalo da su i oni spremni na svjedočenje a sve u cilju zaštite djeteta.

– Majka ga je povrijeđenog ostavila u bolnici jer smatra da mu je tamo najsigurnije. Kući joj je još troje djece uzrasta od jedne do pet godina. Ona se brine o njima, a žive u veoma lošim uslovima. Naša dužnost je da im pomognemo, kažu nam mještani Kaknja.

Oslobođenje.ba

Pročitajte i ovo

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Narodna skupština RS usvojila je kasno sinoć na sjednici zaključke prema kojima će Narodna skupština …