fbpx
Četvrtak , 29 Februara 2024

Danas sunčano i 13 stepeni: Dolazi promjena vremena – bit će i kiše i snijega

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -7 stepeni, Bjelašnica i Drvar -5, Bugojno i Livno -4, Jajce i Zenica -3, Bijeljina, Grude, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla -2, Bihać i Doboj -1, Banja Luka, Sarajevo i Zvornik 1, Mostar i Trebinje 2, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 959 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Blago zatopljenje u jutarnjim satima, duži sunčani intervali i umjereni porast temperatura zraka tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupan porast oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

Četvrtak: U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne i sa slabom kišom, u višim područjima sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 17 stepeni.

Petak: U Hercegovini i na sjeveru Bosne sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo

Prelazak na ljetno računanje vremena: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. …