fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Tužna priča iz naše BiH: Mirsad je vezan za kolica, jedva priđe svojoj kući zbog makadama

Otkad sam doživio moždani udar, život mi zavisi od invalidskog tricikla koji sve manje koristim, kaže ovaj 57-godišnjak.

Darivajući svoju krv 82 puta, Mirsad Huskić (57) iz Gračanice pomogao je mnogim građanima. Tako je bilo sve do trenutka kada su ga zadesile porodične tragedije, ali i moždani udar koji ga je vezao za kolica.

Još 1982. godine, kao mladi radnik Tvornice obuće „Fortuna“, Huskić se uključio u klub davalaca krvi u svojoj firmi. Tada je u najmnogoljudnijem gračaničkom kolektivu bilo 150 aktivnih davalaca.

Od tada je Mirsad, sve do unazad nekoliko godina, bio među prvima u redu za humane akcije. Danas je teški invalid, prikovan za invalidska kolica.

  • Teško je kada čovjek doživi nekoliko tragičnih situacija. Prije osam godina mog sina Amara udarilo je auto, pet dana je bio u komi, borio se, ali, srećom, izborio se za život. Prije četiri godine preminula mi je supruga Fikreta, a nakon toga sam doživio i težak moždani udar. Od tada moj život zavisi od invalidskih kolica, odnosno tricikla koji sve manje koristim, jer mi je desetak metara makadama prepreka do kuće – naveo je Huskić.

NIJE ZABORAVLJEN

Kako je rekao, nekoliko puta je i pao vozeći se u kolicima preko makadama.

Od nadležnih traži da mu pomognu, da se asfaltira desetak metara prilaza do kuće, čime bi njegov problem bio riješen.

Zahvalan je što u Gradskoj upravi Gračanice nije zaboravljen, s obzirom na to da je bio dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, piše Avaz.

  • Nedavno sam za te zasluge, povodom Dana Civilne zaštite, od Grada dobio i novčanu nagradu u visini od 250 maraka. To je pomoć koja, uz invalidsku penziju, dobro dođe – naveo je Huskić.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …