fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Gest koji je sve oduševio: Cvječarka iz BiH ostavljala bukete na klupama

Cvjećarka Nermana Hindić iz Jablanice ostavila je bukete sa porukom za slučajne prolaznike u Konjicu i Jablanici. Njen potez izazvao je oduševljenje mnogih i izmamio osmijeh na lice.

Ono što je počelo kao jednostavna ideja za širenjem radosti cvijećem, preraslo je u svjetsku inicijativu koju su prihvatili cvjećari i ljubitelji cvijeća diljem svijeta, podsjetila je Hindić.

U nastavku pročitajte njenu poruku:

  • Ja sam željela, usprkos stanju u svijetu, ljudima u Konjicu i Jablanici izmamiti osmijeh na lice. Inspirisalo me je današnje stanje u svijetu i razmišljala sam kako bi bilo lijepo izmamiti osmijeh na lice nepoznatim ljudima, odnosno prolaznicima po gradu.

Uz to želim skrenuti pažnju na problem svih registrovanih cvjećara u BiH kad su pitanju praznici. Veleprodaje daju po istim cijenama i nama i uličnim prodavačima. Mi registrovani 365 dana u godini doprinosimo Vašim budžetskim plaćama i penzijama, dijelimo sa Vama Vaše radosti i tuge.

Ruku na srce, ali bez ulične prodaje praznik bi bio prazan, i to ne znači da mi trebamo biti tako poniženi i oštećeni. Mi ostajemo bez profita i mogućnosti plaćanja obaveza jer ti ljudi u strahu da im ne ostane i propadne roba koja je kratkog vijeka daju po nabavnim cijenama. U ovom besmislu svi tražimo svoje mjesto i svoja prava, evo na ovaj način i ja za sve cvjećare u Bosni i Hercegovini. Sretan Vam svaki naredni dan! – napisala je na svom Facebook profilu Nermana Hindić.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …