fbpx
Subota , 22 Juna 2024

Amir Šečić: “U mjesecu julu sam ukopao babu u Srebrenici , a u istom mjesecu će se roditi moja kćerka Dalija”

Priča o momku Amiru Šečiću, sada već suprugu i ako Bog da ocu, obišla je cijelu našu domovinu.

Posebno je potresan dio priče o Amiru i njegovoj majci. Podsjetiti ćemo vas, Amir je imao samo tri dana kada ga je majka Fenzila ostavila u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli. Tu je odrastao. Kada je napunio 18 godina odlučio je da je potraži.

Dolaskom na njena vrata, Amir je pitao: „Majko, šta za tebe znači ovaj dan, moj rođendan?“. Na to je ona odgovorila: „To je za mene sasvim običan dan“.

Od tada do danas, Amir je nije tražio. I tu je kraj njihovog odnosa.

S druge strane nema ni oca, ubijen je u Srebrenici, o njemu je pisao u svojoj knjizi.

  • Jedno znam, a to je da nikada neću upoznati čovjeka koji mi je dao život. Svi mi kao djeca imamo san, imao sam i ja. Sanjao sam da ću jednog dana upoznati babu. Babu o kojem sam toliko slušao, ali ga nikada nisam vidio, niti čuo njegov glas. Zvao se Ibrahim – jedan je od citata knjige “Teško da sam bio dijete” mladog autora Šečića.

Da život ipak nije toliko okrutan prema njemu, ispostavilo se kasnije. U život mu je ušla prelijepa Zerina, djevojka sa također teškom životnom pričom. I to je bilo to. Zaljubili se, zavoljeli, o njihovom vjenčanju svi su pisali. Javnost često voli pročitati priču sa sretnim krajem, a Amirova i Zerinina to jest.

Na našu redakciju stigla je posebna poruka. Amir je, zajedno sa suprugom, poželio da sa nama podijeli radosnu vijest, prinova je na putu.

“Zerina je trenutno u 5 mjesecu trudnoće i hvala Bogu dobro se osjeća. Znamo da ce biti djevojčica i već imamo ime koje ćemo joj dati- Dalija. Posebna je ovo radost u mom životu, napokon mjesec juli neće više biti toliko tužan za mene, u julu mjesecu sam ukopao babu u Srebrenici , a u istom mjesecu će se roditi inšAllah moj novi žvot”, kazao je Šečić za naš portal mahalla.ba.

Na naše pitanje kako je reagovala porodica i okolina na sretnu vijest, Amir je kazao da su svi bili jako radosni. “Poznaju moj život, od malena je nio pun prepreka i trnja, sa puno tuge i suza, ali evo, Uzvišeni me je obradovao i danas sam sretan, imam svoju porodicu koju će upotpuniti Dalija”.

Amiru i Zerini čestitamo, želimo im svu sreću te da malena Dalija dođe na svijet živa i zdrava.

Izvor: Elmina Pašalić/mahalla.ba

 

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …