Kako nezvanično sazanajemo, nesretni muškarac je u Ostružnji Donjoj radio kao čoban.

U subotu je, kako se sumnja, malo prilegao na suhu travu i najvjerovatnije zaspao. Po svemu sudeći mu je ispala cigareta, koja je izazvala požar, koji je, budući da se radilo u suhoj travi, vrlo brzo buknuo, zahvativši i njegovu odjeću. U pomoć mu je pokušao priskočiti drugi čoban, koji se nalazio u blizini, ali s obzirom na to da je vatra brzo zahvatila odjeću, nije mnogo mogao učiniti.

Na mjesto događaja pozvani su vatrogasci iz Stanara, kao i policija i vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Stanari.

Povrijeđeni muškarac je sa teškim opekotinama hitno prevezen u dobojsku bolnicu, odakle je prebačen u UKC RS-a, gdje je danas preminuo.

Iz Policijske uprave Doboj rečeno je da je u subotu, u 11.55 sati prijavljeno da gori nisko rastinje na parceli vlasništva V. B.

– Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su na licu mjesta zatekli pripadnike Teritorijalne vatrogasne jedinice Stanari koji su lokalizovali požar i osobu inicijala D. T. sa područja Kotor-Varoši koja je na sebi imala povrede u vidu opekotina koje su nastale od požara. Navedeno lice je vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Stanari prevezeno u dobojsku bolnicu odakle je upućeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je danas usljed zadobijenih povreda preminulo – navela je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Policija je obavila uviđaj, te je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.